St. Moritz e Como Lake Cocktail Week al Tremezzo

9 Luglio, 2022 Published in Events | Food & Beverage

Quando pensiamo all’estate una delle cose che ci vengono in mente sono i colorati e freschi cocktails che appagano il gusto regalandoci piacevoli sensazioni. Creare il giusto mix d’ingredienti è un’arte raffinata che stimola tutti i sensi creando esperienze sensoriali totalizzanti. Si dice che l’arte della mixology nacque ai primi dell’800 a New York grazie a Jerry “The Professor” Thomas, egli infatti iniziò a miscelare alcuni liquori creando proposte originali. Nel 1962 scrisse “The Bar Tender’s Guide. How to mix Drinks”, considerato ancora oggi la bibbia della mixology.

Il Lago di Como ha voluto celebrare quest’arte e chi la pratica creando un evento straordinario la “Como lake Cocktail Week”, coinvolgendo i migliori Cocktail Bar, i ristoranti e gli hotel di lusso che si affacciano su questo bellissimo lago. Ogni Bartender ha creato un Signature Cocktail, Limited Edition, che omaggia il territorio comasco per sentori, ispirazioni e ingredienti, accompagnato da un Food Pairing, un piatto, un finger food o un canapè, studiato con uno Chef.

Nella meravigliosa cornice della Flowers Pool del Grand Hotel Tremezzo, Marco Nobile, Bar Manager dell’Grand Hotel, e Andrea Delvo, Chef Des Bars del Badrutt’s Palace di St. Moritz, hanno deliziato gli ospiti con due signature cocktails preparati ad hoc per ricreare le atmosfere romantiche di un film. “Amore & Gelosia”, il cocktail firmato da Marco Nobile, preparato con Belvedere Vodka Lake Bartezek infusa ai semi di tonka, sciroppo di orzata, succo di limone fresco, liquore melograno Briottet e un top di Franciacorta; “Half Time”, firmato da Andrea Delvo con Belvedere Vodka Pure, Frangelico Liquore alle nocciole, profumo di burro, e succo di lime.

Ora non ci resta che attendere la prima edizione della St. Moritz Cocktail Week che, a febbraio 2023, farà tintinnare gli shaker dei cocktail bar della più elegante “Alpine destination” al mondo.

Photo credit: Laura Benaglia

When the summer comes one we think at the colorful and fresh cocktails that satisfy the taste giving us pleasant sensations. Creating the right mix of ingredients is a refined art that stimulates all the senses by creating all-encompassing sensory experiences. The art of mixology was born in the early 800 in New York thanks to Jerry “The Professor” Thomas, he in fact began to mix some liqueurs creating original proposals. In 1962 he wrote “The Bar Tender’s Guide. How to mix Drinks”, still considered the bible of mixology. Lake Como wanted to celebrate this art and those who practice it by creating an extraordinary event the “Como lake Cocktail Week”, involving the best Cocktail Bars, restaurants and luxury hotels overlooking this beautiful lake. Each Bartender has created a Limited Edition Signature Cocktail celebrating the territory of Como for scents, inspirations and ingredients, accompanied by a Food Pairing, a dish, a finger food or a canapè, realized by a Chef. In the wonderful setting of the Flowers Pool of the Grand Hotel Tremezzo, Marco Nobile, Bar Manager of the Grand Hotel, and Andrea Delvo, Chef Des Bars of Badrutt’s Palace in St. Moritz, delighted guests with two signature cocktails prepared ad hoc to recreate the romantic atmosphere of a film. “Love & Jealousy”, the cocktail signed by Marco Nobile, prepared with Belvedere Vodka Lake Bartezek infused with tonka seeds, barley syrup, fresh lemon juice, Briottet pomegranate liqueur and a Franciacorta top; “Half Time”, signed by Andrea Delvo with Belvedere Vodka Pure, Frangelico Hazelnut liqueur, butter scent, and lime juice. Now we just have to wait for the first edition of the St. Moritz Cocktail Week which, in February 2023, will rattle the shakers of the cocktail bars of the most elegant “Alpine destination” in the world.

Photo credit: Laura Benaglia

www.comolakecocktailweek.comwww.facebook.com/comolakecocktailweek/www.grandhoteltremezzo.com – www.facebook.com/GHTlakecomo – www.facebook.com/dolcissimame.it/www.badruttspalace.com

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